Nieuws

Resterende punten Wijkschouw 2020

Nieuws
30 OKT 2020
Resterende punten Wijkschouw 2020
De wijkraad houdt de vinger aan de pols om te zien of de punten van de wijkschouw door de gemeente worden aangepakt.
Het moet echter wel gezegd, dat daarbij een hoop geduld wordt gevraagd.
Maar hoewel we geen ijzer met handen kunnen breken, doen we ons best!
Hieronder de lijst:
  1. Het inplanten van nieuwe planten aan het Brielse Rak. Najaar 2021
  2. De drempel aan de Baljuw, t.h.v. de speeltuin is te laag; er wordt te hard gereden. Het verzoek is deze te verhogen. Aan de zijde van de Heemraad wordt om een drempel gevraagd omdat ook daar veel te hard wordt gereden. Wachten op budget.
  3. Het grasveld voor de appartementengebouwen Northmare en Sudmare (Krammerzijde) worden gebruikt als hondentoilet. Graag hier een prullenbak plaatsen met rode zakjes.
  4. Het aanschaffen en plaatsen van een brug tussen Landvoogdes en Dijkgraaf. Komt in najaar 2021.
  5. Een eerder gemeld probleem bij het Bastion Hotel, wat aanvankelijk was opgelost, is weer terug. Veel hotelgasten parkeren hun auto weer langs de Amer, waardoor er voor de bewoners geen parkeerruimte is. Het is al een paar keer bijna uit de hand gelopen. De vraag is of hier d.m.v. een aanduiding iets aan gedaan kan worden. Is het mogelijk om van de parkeerplaatsen aan de kant van de woningen een vergunninghouders zone te maken?
  6. Slechte en zeer armoedige beplanting aan het Koningsdiep ter hoogte van de nummers 29 t/m 25.  Het ligt er nu zeer mistroostig bij (foto). Feitelijk zijn de planten hieraan ten onder gegaan. Het verzoek is nieuwe, wellicht een ander soort struiken te plaatsen. Najaar 2021.